2. juni 2011

Lette chokolademuffins

Nybagt chokolademuffin
Om lidt skal min kæreste og jeg ud til mine forældre. Vi skal hænge ud i det godt vejr og spise Kristi Himmelfarts middag senere. Menuen står på hel ovnstegt kylling, nye kartofler, rigtig bearnaisesauce og salat til.
Jeg meldte mig frivilligt til at lave dessert og derfor vil jeg lige dele denne opskrift med jer.
Jeg har lige lavet chokolademuffins a la Hjerteforeningen.
Den oprindelige opskrift kan ses her: http://www.hjerteforeningen.dk/index.php?pageid=27&rid=1212


Den oprindelige opskrift er på chokoladekage, men jeg har lavet den et par gange og den fungerer perfekt til muffins. Der bliver 8 stk. på størrelse med den på billedet.

Ingredienser:
  • 2 æg 
  • 1 dl sukker 
  • 3 spsk kakao 
  • dl mel 
  • 1 tsk bagepulver 
  • 1 tsk vaniljesukker 
  • ½ dl skummetmælk 
  •  ½ spsk oliemargarine

Fremgangsmåde:
  • Æggene piskes sammen med sukker til en slags æggesnaps - dejlig luftig. 
  • Kakaoen piskes i.
  • Mel, bagepulver og vanillesukker blandes.
  • Mælk og oliemargarine blandes.
  • Bland det hele sammen og rør godt.
  • Fordel dejen i  små muffinsforme eller din silikoneform.
  • Bag ved 175gr. i ca. 25 min.

Opskriften her er fedtfattig, idet der ikke skal smør i, men selvfølgelig er kagerne ikke deciderede sunde, da der jo er masser af sukker i, men én muffin indeholder ca.100kcal (400kj), så jeg synes, det er et godt alternativ til andre kager ;-)

I aften skal vi iøvrigt have en skefuld cremet vanilleflødeis med hindbær, skovbær og jordbær fra Frisko sammen med disse muffins.