29. november 2011

Hjemmelavede brændte mandler

Julen står for døren og overalt hvor man kommer i byen, dufter der af brændte mandler.
En fantastisk duft.
Lad duften sprede sig i dit eget hjem og lav dem selv :-)

Billede fra http://www.dansukker.dk
Brændte mandler

Ingredienser:
200 gr. mandler med skind
1,5 dl. Sukker
2 dl. Vand


Sådan gør du:
  • Kom vand, mandler og sukker på en pande og skru op på fuldt blus.
  • Sukkerlagen koges ind og der røres ind i mellem.
  • Når sukkerlagen begynder at ligne karamel, skal der røres konstant i mandlerne. 
  • Når sukkeret begynder at smuldre og sidde fast på mandlerne, skal der røres i dem nogle minutter mere ekstra, inden de er de færdige ( de bliver humplede og man skal kunne høre, at de knækker lidt, som tegn på at al væden er væk )
  • Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af
  • Når mandlerne er kølet af, skal de opbevares i en lufttæt beholder.

 God fornøjelse ;-)