Min sidste indlæg var en opskrift på brændte mandler. Jeg har imidlertid efterfølgende eksperimenteret med at twiste opskriften med lidt forskellige krydderier.
Lavede igår hele tre batches mandler:
Saltede mandler
Brændte mandler med vanillesukker
Brændte mandler med chilipulver
De blev helt fantastiske!!
Her er de to opskrifter med twists:
Brændte mandler med vanillesukker
Ingredienser:
200 gr. mandler med skind
1,5 dl. Sukker
1 tsk vanillesukker
2 dl. Vand
Sådan gør du:
- Kom vand, mandler, sukker og vanillesukker på en pande og skru op på fuldt blus.
- Sukkerlagen koges ind og der røres ind i mellem.
- Når sukkerlagen begynder at ligne karamel, skal der røres konstant i mandlerne.
- Når sukkeret begynder at smuldre og sidde fast på mandlerne, skal der røres i dem nogle minutter mere ekstra, inden de er de færdige ( de bliver humplede og man skal kunne høre, at de knækker lidt, som tegn på at al væden er væk )
- Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af
- Når mandlerne er kølet af, skal de opbevares i en lufttæt beholder.
Brændte mandler med chilipulver
Ingredienser:
200 gr. mandler med skind
1,5 dl. Sukker
½ tsk chilipulver
2 dl. Vand
Sådan gør du:
- Kom vand, mandler, sukker og chilipulver på en pande og skru op på fuldt blus.
- Sukkerlagen koges ind og der røres ind i mellem.
- Når sukkerlagen begynder at ligne karamel, skal der røres konstant i mandlerne.
- Når sukkeret begynder at smuldre og sidde fast på mandlerne, skal der røres i dem nogle minutter mere ekstra, inden de er de færdige ( de bliver humplede og man skal kunne høre, at de knækker lidt, som tegn på at al væden er væk )
- Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af
- Når mandlerne er kølet af, skal de opbevares i en lufttæt beholder.
God fornøjelse ;-)