15. april 2011

Sunde snacks

Her er en opskrift på saltede mandler.
Mandler har en god fedtsyresammensætning. Næsten intet mættet fedt, rigtigt meget af det enkeltumættede og lidt af det det flerumættede.
Du kan spise dem som en snack, men vær opmærksom på, at selvom de indeholder det gode fedt, er de stadig en kilde til meget energi.
Og et vægttab handler på kostsiden helt enkelt om, at der skal være underskud i energiregnskabet. Dvs. at det, du spiser, energimæssigt ikke må overstige det, du forbrænder, hvis du vil tabe dig.

Saltede mandler












Ingredienser
1 spsk groft salt
2 dl vand
200 g mandler med skal

Tilberedning
Bring salt og vand i kog på en pande og tilsæt mandlerne.
Lad vandet koge helt væk.
Hæld mandlerne på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen ved 150 grader i ca. 20 min., så mandlerne bliver tørre.
Tag mandlerne ud og lad dem køle helt af - de knitrer, mens de tørrer.
Opbevar dem i en lufttæt beholder, når de er kølet af.

Opskriften er inspireret af Hjerteforeningens opskrift på saltede mandler.

Ny blog om livsstil

I sommeren 2008 tog jeg en beslutning om at ændre min livsstil. Jeg var nået til det punkt, hvor jeg ikke længere kunne holde ud at se på mig selv i spejlet, og derfor tænkte jeg: "Der skal ske noget, og der skal ske noget nu".
Så fra den ene dag til den anden besluttede jeg mig for, at jeg ville tabe mig.
Jeg havde selvfølgelig forsøgt at tabe mig før, og har i perioder levet med det, man kalder Yo-yo vægt - dvs. at vægten svinger op og ned. Jeg havde prøvet diverse slankekure f.eks. pulverkure, suppekure osv.
Jeg havde aldrig rigtig haft held til at holde vægten stabil på et niveau, der var sundt for mig, og det ville jeg prøve.

Fortsættelse følger.......